Behandeling zo lang als het nodig is maar zo kort mogelijk, gemiddeld 9 behandelgesprekken

Klachtgerichte online psychologische hulp door een gz-psycholoog

Een traject bij eye2eye psychologen bestaat uit een intakefase en een behandelfase.

Intakefase

Tijdens een intakegesprek van 1 tot 1,5 uur wordt je problematiek en hulpvraag in kaart gebracht. Na afloop van het intakegesprek maak je een afspraak voor een adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek, dat 30 tot 45 minuten zal duren, worden de conclusie van het intakegesprek, de diagnose en het door ons opgestelde behandelplan besproken. In het behandelplan staat:

  • focus van behandeling
  • hoeveel gesprekken de behandeling naar verwachting zal duren

Het definitieve behandelplan wordt in onderling overleg bepaald. Als je akkoord gaat met het behandelplan kan de behandeling starten. In het geval wij geen passend behandelaanbod hebben voor jouw problematiek adviseren wij zo mogelijk over een doorverwijzing.

Behandelfase

In de behandelfase wordt door jou en je online therapeut aan de klachten gewerkt. Samen wordt gezocht naar passende oplossingen en/of naar het beter hanteerbaar maken van problemen en klachten. Mogelijk krijg je aan het einde van een behandelgesprek een opdracht om daarmee gericht aan je klachten te werken. Daarbij kan je denken aan klachtregistratie, het in kaart brengen van je gedachten of het oefenen van nieuwe vaardigheden. Dit verhoogt de effectiviteit van de behandeling. In het laatste behandelgesprek wordt de behandeling met je geƫvalueerd.

Online psychologische hulp via Skype video

In zowel de intakefase als de behandelfase neemt eye2eye psychologen uitsluitend contact met je op via Skype video op het afgesproken tijdstip.

Duur en behandelfrequentie

De behandelgesprekken duren 45 minuten. In het begin vinden de gesprekken in principe eenmaal per week plaats. In de loop van de behandeling wordt de behandelfrequentie in overleg verlaagd naar bijvoorbeeld eenmaal per twee weken. De duur van de behandeling is afhankelijk van jouw hulpvraag, de ernst van je klachten en het behandeldoel. Er wordt door eye2eye psychologen gestreefd naar een zo kort mogelijke behandelduur, maar wel zo lang als het volgens jou en je therapeut nodig en zinvol is. Eye2eye psychologen heeft een gemiddelde behandelduur van 9 behandelgesprekken.

Privacy

De inhoud van alle gesprekken met je online psycholoog is uiteraard strikt vertrouwelijk. Dit betekent dat daarover door eye2eye psychologen niet met derden gecommuniceerd wordt en jouw gegevens niet met derden gedeeld worden zonder schriftelijke toestemming daarvoor.
Lees meer over Privacy.

Je kunt je eenvoudig aanmelden via ons aanmeldformulier. Hierna ontvang je een bevestigingsmail met een intakevragenlijst en gebruikersnaam en wachtwoord.

Heb je vragen of wil je meer informatie neem contact met ons op.